Στην εποχή μας η ποιότητα και η ασφάλεια των τροφίμων έχει πλέον αναδειχθεί σε μείζον ζήτημα καθώς ολοένα και πληθαίνουν τα διατροφικά σκάνδαλα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, επηρεάζοντας ανάλογα και τις επιλογές των καταναλωτών.
Ένας σημαντικός κρίκος της διατροφικής αλυσίδας είναι και τα μαγειρικά έλαια τα όποια μετά τη χρήση τους μετατρέπονται σε υγρά απόβλητα.
Σε επιχειρήσεις όπως εστιατόρια, ταβέρνες, fast food, ξενοδοχεία κλπ. όπου παράγονται τέτοια απόβλητα σε αρκετά μεγάλες ποσότητες και μέχρι πρόσφατα τα απέρριπταν κατ’ ευθείαν στο περιβάλλον, απευθύνονται πλέον σύγχρονες λύσεις διαχείρισης και διάθεσής τους, οι οποίες είναι σύννομες με την Ευρωπαϊκή και την Ελληνική νομοθεσία.